SEARCH ENGINE OPTIMIZATION (SEO)

Search Engine Optimization, oftewel SEO, is het optimaliseren van je website om beter gevonden te worden in zoekmachines. Het is een langetermijn aanpak waarmee je bezoekers zonder te betalen naar je website kunt krijgen. Wil je je SEO uitbesteden? Lees dan verder! 

Optimaliseren voor SEO, hoe doe je dat?

SEO is dus kortgezegd het optimaliseren van je website voor zoekmachines. Om dat te doen, zijn er drie pijlers die belangrijk zijn: Content, Techniek en Autoriteit. 

Content

Content heeft alles te maken met de teksten die op je website staan. Zijn ze uniek, informatief en geven ze duidelijk een oplossing voor het gestelde probleem? Dan ben je op de goede weg.

Techniek

Techniek heeft alles te maken met de technische staat van de website. Laadt de website snel genoeg? Kan een bezoeker (en dus Google) je website goed begrijpen omdat je gebruik maakt van de jusite tags? Dan doe je het goed!

Autoriteit

Autoriteit laat zien of je betrouwbaar bent volgens andere partijen. Zoekmachines kijken onder meer naar de leeftijd van je website (want als je al een tijd meegaat dan zal je wel iets goed doen), maar belangrijker nog is het bepalen van de populariteit onder andere websites.  Met andere woorden: hoe veel andere, betrouwbare websites linken door naar jouw website omdat je iets interessants te vertellen hebt.

Hoe komt jouw website hoger in Google?

1. Zoekwoordonderzoek

Op welke zoekwoorden word je nu gevonden? Wat zijn andere interessante zoekwoordcombinaties? Vervolgens kijken we waar je nu staat en of er veel concurrentie is op deze zoekwoordcombinaties.

2. Keyword ranking

Als we duidelijk hebben waar we nu staan, bepalen we op welke zoekwoorden we ons focussen. Met name de longtail zoekwoordcombinaties vind ik interessant, maar ik kijk ook naar het “laaghangend fruit”.

3. Technische scan

Hoe zit het met je website structuur? Is er duplicate content? Zijn alle afbeeldingen voorzien van de juiste tags? Welke pagina’s geven een 404-melding? Dit vatten we samen in een technische scan.

4. Backlink analyse

Wie plaatsen er nu linkjes naar jouw website? Wat is de waarde van deze linkjes? Hoe doen je concurrenten het? Dit vatten we samen in de backlink analyse.

5. SEO strategie

We hebben inmiddels heel veel data verzameld, we zijn bijna klaar om te gaan! Ik vat dit samen in een SEO strategie, inclusief nulmeting, doelen en een plan van hoe we die doelen gaan halen.

6. Planning

Voila, je SEO-plan is klaar! We maken een SMART planning en gaan zo snel mogelijk aan de slag om alle doelen te behalen!

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

neem contact op!

Je mag me natuurlijk ook bellen, maar wanneer je onderstaand formulier invult kom ik zo snel mogelijk bij je terug met een reactie.