Diensten

Content
marketing

“Wij van Wc-eend adviseren Wc-eend”. Deze uitspraak laat zien dat we al in 1989 wisten dat het niet meer genoeg is om zelf te vertellen hoe goed je bent. Desondanks zie ik nog bijna dagelijks websites met dezelfde boodschap. Je doelgroep trapt helaas niet meer in teksten waar de commercie vanaf druipt. Zullen we samen een contentstrategie maken die wél effectief is?

Content strategie/ social media marketing

Als je ‘iets’ wil doen op Social Media, dan kan dat eigenlijk niet zonder content strategie. Zo doe ik het tenminste wel graag. Daarom maken we samen een contentstrategie. Als we onderstaande 6 stappen hebben afgerond, neem ik jouw social kanalen met alle liefde van je over!

1. Doelen bepalen

We beginnen met het bepalen van doelen. Wat wil je bereiken met je content? Ben je op zoek naar meer naamsbekendheid, of wil je alleen inspireren om te verkopen? We stellen duidelijke doelen en nemen dit als uitgangspunt voor de content strategie die we op gaan stellen.

2. Doelgroep

Als je iedereen probeert te bereiken, bereik je niemand. Juist in de content marketing kan een duidelijke doelgroep niet ontbreken. Heb je die zelf niet helder, dan duiken we samen in de beschikbare data en bepalen we welke content we voor welke doelgroep gaan schrijven. 

3. Content audit

Wat staat er nu al allemaal op je website? Is dit nog up-to-date, of mag er wel eens met de borstel doorheen gegaan worden? 

4. Content pijlers

Welk “probleem” kan jouw product oplossen? We bepalen als het even kan vier pijlers met een bepaald thema. Dit is de basis voor de brainstorm.

5. Content brainstorm

Tijd om te gaan brainstormen! We vragen zo veel mogelijk stakeholders om hierbij aanwezig te zijn, zodat we met goede content ideeën komen.

6. Content kalender

Dit wordt allemaal samengevat in een contentkalender. Hier staat precies op welke content wanneer op welk kanaal gedeeld wordt. 

Wil je weten wat ik voor jou kan betekenen?

neem contact op!

Je mag me natuurlijk ook bellen, maar wanneer je onderstaand formulier invult kom ik zo snel mogelijk bij je terug met een reactie.